Verzekeren

Verzekeringen

Met de juiste verzekeringen beschermt u uw huis en uw geldzaken. Door een brand kan het huis binnen een paar minuten verloren gaan. Het ontstaan van brand kunnen wij niet voorkomen, we kunnen er wel voor zorgen dat u de schade vergoed krijgt. Daarnaast dreigen er nog andere gevaren waar u wel tegen verzekerd moet zijn. In een advies op maat kunnen wij u er meer over vertellen en de verzekeringen voor u regelen.

Hieronder staan de meest noodzakelijke verzekeringen na het kopen van een huis:

• Overlijdensrisicoverzekering
• Woonlastenverzekering
• Opstalverzekering
• Inboedelverzekering
• Aansprakelijkheidsverzekering
• Rechtsbijstandverzekering

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

De betaalbaarheid van de hypotheeklasten wordt getoetst bij het afsluiten van een hypotheek. Het overlijden van een gezinslid brengt naast veel verdriet mogelijk ook financiële zorgen. Na het overlijden van de verzekerde keert de overlijdensrisicoverzekering een bedrag uit. Met de uitkering kunnen de achterblijvers financiële zorgen wegnemen en voorkomen dat het huis verkocht moet worden omdat de maandlasten niet betaalbaar zijn.

Waarom een woonlastenverzekering?

De woonlastenverzekering komt tot uitkering als u arbeidsongeschikt raakt of uw baan verliest. De verzekering is een soort vangnet voor het geval het inkomen sterk terugvalt door het niet meer kunnen werken of het verliezen van uw baan.

Wij adviseren u graag over alle verzekeringen die u nodig heeft
Het adviseren in verzekeringen is net als een hypotheekadvies altijd maatwerk. Er kunnen voor u specifieke risico’s zijn. U heeft bijvoorbeeld kostbare verzamelingen of een oldtimer in de garage staan. Aan de andere kant wilt u ook niet oververzekerd zijn. Verzeker alleen wat echt noodzakelijk is.